Zo houden we je gebit gezond. Voor nu, en later.

Met regelmatige controle en de nieuwste digitale technologie kunnen we het risico op gaatjes veel eerder signaleren en preventief aanpakken, en daarmee tandbederf en boren voorkomen.  

Nieuwe methode

Innovatieve controle

Om problemen op tijd te signaleren en te voorkomen is het belangrijk dat we gemiddeld 3 keer per jaar controleren. Onze speciaal opgeleide mondhygiënisten maken bij elk bezoek een digitale mondfoto. Met deze nieuwe technologie kunnen we gebitsproblemen veel eerder zien dan met het blote oog en kunnen we kinderen ook precies laten zien waar er beter moet worden gepoetst.

Picture of the author

Preventieve behandeling

De digitale mondfoto brengt oude en nieuwe tandplaque en tandvleesproblemen duidelijk aan het licht. We gebruiken de allernieuwste vriendelijke manieren om tandplaque en tandsteen effectief en grondig te verwijderen, zelfs op de meest moeilijke plekken. Door het gebit goed schoon te houden, worden gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen. Dankzij de digitale mondfoto kunnen we jou adviseren hoe je nog effectiever kan poetsen.

Picture of the author

Herstellen van beginnende gaatjes

We kunnen zelfs het proces van beginnende gaatjes omdraaien. Met gerichte Fluoride kunnen we ontkalking tegengaan en zwakke plekjes in het glazuur herstellen, zonder te hoeven boren. Ook dit is een vriendelijke, veilige en pijnloze aanpak.

Picture of the author
Nieuwe technologie
Picture of the author
QLF mondcamera voor diagnostiek

De mondcamera maakt gebruik van QLF-technologie (Quantitatieve Licht-geïnduceerde Fluorescentie). Deze technologie maakt schadelijke bacteriële activiteit en schade aan het gebit en tandplaque in een vroeg stadium zichtbaar en met behulp van software wordt dit geanalyseerd. Je kunt goed monitoren of beginnende gaatjes wel actief zijn in het ontwikkelen van tandbederf. De camera maakt gebruik van een volledig veilige technologie, zonder schadelijke röntgenstraling, wat ook in het geval van een beugel een enorm voordeel is.

Picture of the author
EMS om tandplak te verwijderen

Een nieuwe state-of-the-art techniek om tandplaque en tandsteen effectief en grondig te verwijderen, zelfs op de meest moeilijke plekken. Deze techniek werkt middels een airflow, hierdoor is geen sprake van een invasieve behandeling. Dit zorgt ervoor dat je pijnloos en veilig wordt geholpen.

‘Bij ons in de praktijk is
geen boor te vinden’

Rosalie Mennes
Five25

Veilig  &
comfortabel

Five25 is een volledig veilige en wetenschappelijk aangetoonde methode uitgevoerd door speciaal opgeleide mondhygiënisten. We werken volgens een vast protocol, hebben direct contact met de patiënt en werken zeer transparant. Zowel de controle als behandeling zijn comfortabel en pijnvrij. Dat is voor kinderen van groot belang voor toekomstige controlebezoeken. Ze gaan zonder angst en vol zelfvertrouwen naar ons toe wat de gezondheid van het gebit ten goede komt/ wat essentieel is voor de gezondheid van het gebit.

 

Picture of the author

Na je 25e?

Voor iedereen geldt; voorkomen is beter dan genezen. Ook na je 25e en als ouder van je kind ben je bij ons welkom. De kans op gaatjes neemt op latere leeftijd af, maar het risico op tandvleesproblemen neemt toe. Met onze innovatieve controle en preventieve behandelingen kunnen we veel problemen voorblijven. De gevolgen van tandbederf op de algehele gezondheid zijn namelijk groot; ziektes die nauw verband houden met tandbederf zijn o.a. hart- en vaatziekten, reuma, diabetes en Alzheimer.

Picture of the author
Maak direct een afspraak.

Sluit je aan bij de nieuwe manier van mondzorg. Begin nu, daar heb je je leven lang voordeel van.

Maak direct een afspraak